Wat is CVT?

Complete Vocal Technique In Antwerpen

CVT is een revolutionaire zangtechniek die 10 jaar geleden in Kopenhagen ontwikkeld werd. Het is een duidelijke zangtechniek die alle aspecten van het zingen omvat. Het geeft de zanger tools om je stem te laten klinken zoals jij dat wilt.

Complete Vocal Technique verspreidt zich razendsnel door Europa, en wordt inmiddels als apart vak gegeven op alle conservatoria van België.

CVT is tot stand gekomen met behulp van wetenschappelijk onderzoek. Cathrine Sadolin, grondlegster van de techniek, is met doktoren gaan onderzoeken wát er nu eigenlijk gebeurt in de keel. Het fantastische aan dit onderzoek is dat het gebeurt in opdracht van een zangeres, die gebieden onderzoekt die voor de zang belangrijk zijn.

Door wetenschappelijk onderzoek, door o.a. met camera’s in de keel te gaan kijken wat er nu écht gebeurt, zijn tal van mythes omtrent zingen ontmaskerd. Er blijkt veel meer mogelijk dan tot op heden gedacht werd, en eindelijk is er een zangtechniek die van deze tijd is!

CVT kun je toepassen op iédere zangstijl, ieder stemtype, ieder stemgebruik. Van klassiek tot black metal en weer terug. Het omvat alle aspecten van het zingen.

Kees vloog vier jaar lang 6 x per jaar naar Kopenhagen om masterclasses te krijgen aan het Complete Vocal Institute en kreeg ook les van Cathrine Sadolin zelf. Hij studeerde af in juni 2016.

In Februari 2017 volgde hij de Update Course in Kopenhagen en in oktober 2018 de ‘Singing and Teaching Density Course’, en blijft zo up to date met de laatste ontwikkelingen in de techniek.

Boek je zangles