Skip to main content

Wat is CVT?

Complete Vocal Technique In Antwerpen

CVT is een revolutionaire zangtechniek die 20 jaar geleden in Kopenhagen ontwikkeld werd en nog altijd evolueert. Het is een baanbrekende zangtechniek die alle aspecten van het zingen omvat. Het geeft de zanger tools om je stem te laten klinken zoals jij dat wilt.

Complete Vocal Technique verspreidt zich razendsnel door Europa, en wordt inmiddels als apart vak gegeven op alle conservatoria van Belgiƫ. Inmiddels is het de grootste zangtechniek ter wereld!

CVT is ontwikkeld door de Deense zanglerares Cathrine Sadolin. Zij ontdekte dat de stem vier versnellingen heeft, 4 manieren van zingen. Met toonaangevende professoren doet zij al 20 jaar stem-onderzoek. Dat baanbrekend onderzoek heeft geleid tot een heel nieuwe benadering op het gebied van stem en zang. Haar ontdekkingen en onderzoek wordt nu wereldwijd gerespecteerd en toegepast. Zij heeft tal van mythes omtrent zingen ontmaskerd. Er blijkt veel meer mogelijk dan tot op heden gedacht werd. Eindelijk is er een zangtechniek die van deze tijd is!

Daarnaast heeft CVT een ademhaling en ademsteun ontwikkeld die anatomisch 100 % correct is en het beste is dat Kees Meerman, De Zangcoach, ooit is tegengekomen op het gebied van zang en stem.

Kees had het grote geluk te kunnen studeren in Kopenhagen waardoor hij deze techniek van binnen en buiten kent! Door CVT kun je eindelijk gaan zingen zoals jij wilt. Het haalt het beste uit je stem. En het werkt voor alle stijlen. Van metal tot klassiek!

CVT kun je toepassen op iƩdere zangstijl, ieder stemtype, ieder stemgebruik. Van klassiek tot black metal en weer terug. Het omvat alle aspecten van het zingen.

Kees vloog vier jaar lang 6 x per jaar naar Kopenhagen om masterclasses te krijgen aan het Complete Vocal Institute en kreeg ook les van Cathrine Sadolin zelf. Hij studeerde af in juni 2016.

In Februari 2017 volgde hij de Update Course in Kopenhagen en in oktober 2018 de ‘Singing and Teaching Density Course’, en blijft zo up to date met de laatste ontwikkelingen in de techniek.

Boek je zangles